Üdvözöllek Vendég | RSS
Szombat
2024/Máj/18, 08:34
Okos vásárló
Főoldal Regisztráció Belépés
Honlap-menü

A fejezet kategóriái
Mit hol hogyan [19]
Segítség ügyek intézésében.Mit hol hogyan mi kell hozzá.
eBizsu [9]
A céggel kapcsolatos hírek.
Család [6]
Iskola [4]
Munka [2]

Mini-chat
200

Körkérdésünk
http://ebizsu.ucoz.hu/43.png
Összes válasz: 0

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Főoldal » 2011 » Augusztus » 27 » Gyermekszületés
21:39
Gyermekszületés
Ha bővül a család, érdemes azokat a tennivalókat is átnézni, amelyek nem annyira kellemesek, mint a babaruhák rendezgetése, de mégis elkerülhetetlenek. Sokszor a nagyobb testvérrel kapcsolatos ügyintézési emlékek is pontosíthatók, és abban is reménykedünk, hogy egyre kevesebb hivatalt kell felkeresni.

Születési anyakönyvi kivonat

A születést az illetékes anyakönyvvezetőnél kell bejelenteni, legkésőbb a születést követő első munkanapon. A születést az orvos által kiállított bizonyítvány igazolja. Az intézetben (kórházban, szülőotthonban…) történt születést az intézet vezetője, az intézeten kívüli születést pedig a szülők, vagy a szülésnél közreműködő orvos jelzi a hivatalnak. A kiállításhoz szükséges az anya személyi igazolványa, lakcímkártyája, a szülők 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonata (élettársak esetén apasági elismerő nyilatkozat).

Személyi igazolvány

Kérelmezhető a születést anyakönyvező anyakönyvvezetőnél, Magyarországon született magyar állampolgár újszülött számára. A kérelmet a születés anyakönyvi bejelentésére irányadó szabályok alapján az anyakönyvi bejelentéssel egyidejűleg kell továbbítani.

Lakcímkártya

Az okmányirodában kell kérni a szülőnek, vagy törvényes képviselőnek. Az újszülött törvényes képviselője a születés anyakönyvi bejelentésével egyidejűleg kérheti, hogy a törvényes képviselők nevét és telefonszámát az újszülött hatósági igazolványán feltüntessék. Továbbá a 14 éven aluli kiskorú törvényes képviselője kérheti neve és telefonszáma feltüntetését a kiskorú hatósági igazolványán, illetve a feltüntetett adat módosítását vagy törlését. Az igényléshez szükséges a gyermek születési anyakönyvi kivonata, illetve a szülő személyi igazolványa és lakcímkártyája.

TAJ – kártya

Az anya vagy a gyermek törvényes képviselője az újszülött osztályon rendelkezésére bocsátott nyomtatvány kiállításával kezdeményezheti az újszülött számára a TAJ szám kiadását. A kiállított nyomtatványt az intézmény a születés bejelentésével együtt megküldi a területileg illetékes anyakönyvvezetőnek. Ha a születés nem intézményben vagy orvos közreműködésével történik, az anyakönyvezető az anyának, illetve a gyermek törvényes képviselőjének a rendelkezésére bocsátja a TAJ szám kiadását igénylő nyomtatványt. A Regionális Egészségbiztosítási Pénztár (REP) az anyakönyvvezető adatszolgáltatása alapján soron kívül kiadja és az anya vagy a gyermek törvényes képviselőjének lakcímére postán megküldi az újszülött TAJ számát tartalmazó "Hatósági Igazolvány"-t. Az igényléshez szükséges a gyermek születési anyakönyvi kivonata, illetve a szülő személyi igazolványa és TAJ - kártyája.

Adóazonosító igazolvány

A területileg illetékes APEH-nál lehet igényelni. Szükséges hozzá a gyermek születési anyakönyvi kivonata.
Kategória: Család | Megtekintések száma: 672 | Hozzáadta:: ebizsu | Címkék (kulcsszavak): taj kártya, okmányok, adóazonosító igazolvány, gyermek születés | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Belépés

Keresés

Naptár
«  Augusztus 2011  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Mentett bejegyzések

Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala

  • Copyright eBizsu © 2024